Napój kwasu chlebowego

8 maja 2012 monika żywność

 

Przed ponad trzydziestu laty naukowiec Wilhelm Kanne odkrył, że chleb jest czymś więcej jak tylko zwykłym artykułem spożywczym, ponieważ zawiera elementy niezbędne dla zdrowia ludzi.

Postanowił wówczas wyprodukować napój chlebowy, którego działanie okazało się nieocenione, a jego korzystny wpływ na organizm człowieka znany jest zarówno w Europie jak i poza jej granicami. Napój chlebowy otrzymywany jest w procesie fermentacji pełnoziarnistego chleba, po zmieszaniu go ze źródlaną wodą, powstaje w wyniku czystej fermentacji kwasu mlekowego, bez dodatku alkoholu. Ze względu na to, że chleb używany do jego produkcji wypiekany jest ze zbóż pochodzących z upraw ekologicznych, charakteryzuje się wysoką jakością. Firma Kanne współpracuje ściśle z naukowcami, pozostaje w stałym kontakcie z ponad 100 lekarzami, z domami wypoczynkowymi oraz szpitalami, zasięgając w ten sposób informacji na temat napoju chlebowego. Badania naukowe wykazały, że kombinacja napoju chlebowego ze sprawdzonymi metodami leczniczymi, fitoterapią lub antybiotykami, może wpłynąć znacząco na poprawę zdrowia, również w przypadku nowotworów. Przekazywane informacje wykazują, że napój chlebowy wpływa na dobre samopoczucie oraz stabilizację układu odpornościowego, okazało się, że osoby, które przyjmują napój chlebowy zapadają trzy razy rzadziej na grypę. Napój kwasu chlebowego reguluje korzystnie system trawienny odpowiada za przemianę materii, hamując tym samym rozwój wielu chorób, ponieważ większość chorób ma swe źródło właśnie w złym trawieniu.

W dzisiejszych czasach jedzenie i picie stały się tak ważne jak nigdy przedtem, pomimo to ludzie odżywiają się źle, cierpią przez to na nadwagę, alergię, umierają wskutek chorób krążenia, mają zbyt mało enzymów oraz potrzebnych bakterii. Napój chlebowy zawiera ważne enzymy będące w stanie regenerować i poprawić mikroflorę jelit. Zdrowe jelita są jednocześnie obrazem naszej skóry oraz wpływają decydująco na samopoczucie. Napój kwasu chlebowego zawiera również witaminy, substancje mineralne, oraz żywe bakterie kwasu mlekowego, jest idealny na skórę, jelita i krew.

Napój kwasu chlebowego powinien stać się stałym elementem naszego codziennego pożywienia.

Wpływ na organizm:

  • witaminy grupy B działają stymulująco na wzrost i rozwój organizmu
  • witamina C ma działanie uodparniające. Wzmacnia układ odpornościowy- osoby pijące regularnie kwas chlebowy 3 razy rzadziej zapadają na grypę
  • enzymy i bakterie kwasu mlekowego wspomagają i regulują mikroflorę jelitową – sprawnie działające jelita wpływają na kondycje skóry, przemianę materii (za czym idzie przeciwdziałanie chorobom wynikającym z otyłości), wspomaganie trawienia, alergie, układ sercowo- naczyniowy (zapobieganie chorobom krążenia)
  • składniki mineralne i witaminy kwasu mlekowego skutecznie wspomagają leczenie dolegliwości, takich chorób jak: astma, osteoporoza, stwardnienie tętnic, schorzenia jelit, cukrzyca, choroba Parkinsona, hemoroidy, prostata, nowotwory, grzybica, klimakterium, stwardnienie rozsiane, zapalenie stawów, bóle mięśni , czy migrena

kwas chlebowynapój kwasu chlebowego

Comments are currently closed.


Stare przepisy forumNatureFox.
stat4u