Pyszny domowy jogurt, kefir lub kwaśne mleko dr J. Kempisty

Doskonały sposób na wzmocnienie organizmu. Zdrowe przetwory mleczne, wykonane w zaciszu własnej kuchni. Proces produkcji nadzorowany przez najlepszych ekspertów – przez Państwa. To Państwo zdecydują o smaku i konsystencji własnego produktu :) .

Zestawy żywych kultur bakterii dr Kempisty zawierają niemodyfikowane genetycznie szczepy bakterii. Szczepy te są tak dobrane by w sposób optymalny wspomagać ludzki organizm, dzięki temu przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz prawidłowe PH. Są źródłem witaminy A, witamin z grupy B w tym dużych ilości B12, łatwo przyswajalnego wapnia, nienasyconych kwasów tłuszczowych, białek i kwasu mlekowego. Dzięki swoim właściwościom poprawiają trawienie, wspomagają odchudzanie, podnoszą odporność organizmu, pomagają zwalczyć alergie, choroby przewodu pokarmowego, są przydatne w stanach osłabienie i wycieńczenia. Jedna saszetka pozwala na wytworzenie wielu litrów jogurtu, kefiru, kwaśnego mleka.

Produkty nie zawierają glutenu ani laktozy !!!. Nie zawierają składników modyfikowanych genetycznie, cukrów, zagęszczaczy, konserwantów, sztucznych barwników.

Jogurt L+ zawiera lactococcus acidophilus, która naturalnie zamieszkuje nasz układ pokarmowy, ale…atakowana przez konserwanty, antybiotyki prawie wyginęła w naszej florze bakteryjnej. Ma najbardziej ogólne działanie. Polecany jest dla każdego i w każdym wieku.  Pełne siły Acidophilusy są w stanie podjąć wygraną walkę z helicobacter pyroli !!!. Jogurt L+ po za lactococcus acidophilus zawiera bifidobakterium lactis oraz streptococcus thermophiles. 

Jogurt naturalny wskazany jest dla osób starszych, spowalnia proces starzenia się organizmu. Skutecznie wspiera walkę z osteoporozą, chorobą stawów. Wskazany jest również przy chorobie Alzheimera. Zawiera Streptococcus thermophilus i Lactococcus bulgaricus.

Kefir naturalny napój orzeźwiający, ponieważ w trakcie fermentacji wytwarza się CO2. Polecany jest sportowcom jako źródło energii oraz jako wsparcie w dietach odchudzających. Kawa po mongolsku: zaparzyć bardzo mocną kawę, następnie przelać do miseczki, ostudzić do 60 0C, teraz dodawać powoli, mieszając kefir. Smacznego :) Bakterie tworzące kefir to Lactococcus lactis subsp., Lactobacillus subsp., Leuconostos subsp., Streptococcus thermophilus, typowe drożdże i mikroflora kefirowa.

Kwaśne mleko jeśli mają Państwo ochotę na kwaśne mleko, które smakuje jak dawniej to jest właśnie produkt dla Was. Szczególnie jednak jest dedykowany dzieciom. Odżywcze wartości kwaśnego mleka wpływają przede wszystkim na kości, włosy, paznokcie,oczy i układ mięśniowy. Kultury bakterii w kwaśnym mleko dr Kempisty: Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus lactis subsp.diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris.


Stare przepisy forumNatureFox.
stat4u