Sernik cytrynowy z semoliną

10 grudnia 2011 monika przepisy

 

Składniki:

400 g sera białego,

125 g miękkiego masła,

 100 g cukru,

 pół łyżeczki esencji z wanilii,

 pół łyżeczki soli,

 3 rozkłócone jajka,

 2 łyżki semoliny,

 sok i skórka z jednej cytryny,

 pół łyżeczki cynamonu.

 

Sposób wykonania:

 Masło ubić z cukrem. Dodać esencję z wanilii, sól i jajka. Dodać ser, wymieszać. Na końcu dodać semolinę, sok i skórkę z cytryny i cynamon. Masę przełożyć do wysmarowanej tortownicy, która można wyłożyć pokruszonymi herbatnikami. Na masę wylać cienką warstwę wody, która zapobiegnie wybrzuszaniu się i ewentualnemu spaleniu. Piec ok. 35 minut. Przed podaniem ostudzić.

 

produkty ekologicznepszenica durumSemolinasernikSernik z semolinąwarzywa ekologicznezdrowa żywność wrocławżywnośćżywność dietetycznażywność ekologicznażywność naturalna

Comments are currently closed.


Stare przepisy forumNatureFox.
stat4u